Voorafgaand aan een behandeling vindt altijd een uitgebreid intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd hoe de laser werkt, wat je mag verwachten van de behandeling en worden de contra-indicaties besproken. We zullen de prijs bepalen en er kan eventueel een test patch worden uitgevoerd. Hierbij wordt een proefflits uitgevoerd op een deel van het lichaam, dit om de reactie van de huid te bepalen op het laserlicht.

Voorafgaand aan de behandeling 

 • Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen. Je mag vanzelfsprekend wel naar buiten, maar bescherm uw huid met een zonbescherming met een factor van ten minste 30. 
 • Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling de haren niet meer bleken en/of verwijderen met hars, Epilady of door middel van epileren. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de haareinden aanwezig zijn in de haarwortel. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharingscrème.
 • Twee dagen voor de behandeling het te behandelen gebied scheren of de haren knippen.

Op de dag van de behandeling

 • Op de behandeldag het gebied dat onthaard moet worden vrij houden van make-up of andere cosmetica. Of vermeld dat je make-up hebt gebruikt. 
 • Trek geen donkere lingerie aan (in verband met hoge mate van lichtabsorptie), maar witte lingerie. 
 • Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkom je eventuele schuring op de behandelde gebieden.

Na de behandeling 

 • Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. 
 • De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. Koude kompressen koelen de huid en gaan het eventuele branderige gevoel tegen. 
 • Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en/of sauna. Je mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen. 
 • Zijn de oksels behandeld, gebruik dan de eerste dagen geen deodorant.
 • Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen. 
 • Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.
 • Na de behandeling kun je meteen weer de dagelijkse activiteiten hervatten. 
 • Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen vanzelf uit. 
 • Nieuwe haargroei mag worden geschoren of geknipt. Het gebruik van ontharingscrème mag pas na twee weken. Je  mag niet harsen, epileren of een Epilady gebruiken. 
 • Niet in de zon of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen gebruiken. De huid moet zo veel als mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden. 
 • Bij ontharen van de benen kan na de behandeling de huid eventueel gaan jeuken. Als de huid tot rust is gekomen, kun je hiervoor zeer voorzichtig een licht scrubmiddel gebruiken om de haarresten te verwijderen. Dit helpt tegen de eventuele jeuk. Nooit krabben! 
 • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/ gebruik van zelfbruiningsmiddelen voor elke behandeling door aan uw behandelaar. De eerste 6 weken na de laatste behandeling.
 • Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu nog een sunblock met hoge beschermingsfactor. Dit ter voorkoming van onnodige (tijdelijke) pigmentverschuivingen.

De behandelmethode door middel van de Diode laser is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypen, dus ook voor de donkere huid! Echter wordt er bij een (zeer) donkere huid eerst getest met een milde instelling op een onopvallende plaats op het lichaam, bijvoorbeeld onder de oksels. Als de huid er goed tegen blijkt te kunnen, kunnen we een tweede test doen met een hogere instelling. 

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. De huid moet zo veel mogelijk zijn eigen kleur behouden zodat de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden. Risico van (tijdelijke) pigmentverschuiving wordt daardoor beperkt . Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Bij het gezicht vier tot zes weken en het lichaam zes tot acht weken

Vanaf je 18de kun je kiezen voor laserontharing. Onder de 18 is ook mogelijk, maar dan heb je wel toestemming nodig van een ouder of voogd.

Absoluut: zowel mannen als vrouwen kunnen worden geholpen door middel van laser ontharing.

Wij gebruiken de Diode laser. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laser energie.

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen zones. Daarom kun je het beste de tarievenlijst bekijken. Vergeet niet om onze pakketprijzen te bekijken: deze kunnen je extra voordeel opleveren!

Met laser ontharen worden kleine pulsen op het haarzakje afgeschoten. Deze zorgen voor een geringe temperatuurverhoging in het haarzakje, waardoor de essentiële eiwitten hun werk niet meer kunnen doen. Na enkele behandelingen zal het haarzakje afsterven.

In totaal heeft men gemiddeld genomen 8 behandelingen nodig voor een permanent resultaat.

Jazeker. Je mag wel gewoon blijven scheren. Epileren en harsen is niet toegestaan.

Ja, de haartjes die zijn gelaserd komen niet meer terug. Er zijn echter ook haarzakjes die momenteel “slapen”. Deze kunnen wakker worden door bijvoorbeeld bepaalde medicijnen en hormonale veranderingen. Daarom is het aan te raden dat je1-2 keer per jaar langskomt voor een onderhoudsbehandeling om de zone haarvrij te houden. Ook is het belangrijk om te weten dat een (zeer klein) percentage van de mensen non-responder is en dus niet reageert op de laserbehandeling. 

Nee, absoluut niet. De temperatuursverhoging is zo gering dat de kans brandwonden of andere neveneffecten nihil is.

Nee, het is geen pijnlijke behandeling. Ontharen met de Diode laser zorgt voor een geringe temperatuurverhoging en daarnaast zorgt de gepatenteerde koeltechnologie voor extra comfort.

Nee, het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. De huid moet zo veel mogelijk zijn eigen kleur behouden zodat de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden. Risico van (tijdelijke) pigmentverschuiving wordt daardoor beperkt . Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Ja, deze kunnen heel goed behandeld worden. Het is goed om voor laser ontharen te kiezen als je problemen hebt met ingegroeide haren.

Ja, in principe kunnen ook de lichtere haren behandeld worden met de Diode laser, maar er zijn uitzonderingen. Wij beoordelen bij het intakegesprek of er een goed resultaat behaald kan worden. Bij donkere haren heeft het laseren het beste effect. Voor witte, grijze, rode en dunne haren is de laser niet echt effectief. Het is bij laser ontharing van belang dat de haren voldoende pigment bevatten om ze te kunnen verwijderen.

Nee, wij raden behandelingen tijdens of net na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Diabetes (behandeld met insuline-inspuitingen)
 • Zonne Allergie en overgevoeligheid voor zonlicht
 • Kwaadaardige moedervlekken
 • Porfyrie (erfelijke ziekte)
 • Koorts of een infectieziekte
 • Medicijnen die de huid lichtgevoelig maken (denk aan antibiotica, antidepressiva of roaccutane)
 • Huidkanker en leukemie
 • Piercings, tatoeages of een implantaat in het te behandelen gebied

Neem bij twijfel altijd contact op met je behandelend arts.

AFSPRAAK INPLANNEN

Wil je meer informatie over onze behandelingen en/of een afspraak inplannen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op, stuur ons een email of maak gebruik van het contactformulier.

Andere behandelingen