KALAHARI ACNE THERAPY SKIN TREATMENT

Acne is een veel voorkomend huidprobleem en komt niet alleen bij tieners voor. Volwassenen kunnen door stress, hormoonschommelingen of spijsverteringsproblemen ook last van acne hebben. Het is belangrijk om naast de Skin Treatments ook aandacht te geven aan jouw leefstijl, bijvoorbeeld op het gebied van voeding.
 

Acne, wat is het?

Acne wordt veroorzaakt door een overmatige productie van talg door de talgklieren. Hierdoor ontstaan er mee-eters en/of ontstekingen in gezicht, rug, schouders, nek en decolleté. Talg hoopt zich op in de talgklieren van de huid, de huid wordt daarbij vaak ook gevoelig en kan snel geïrriteerd raken. Ook kunnen de ontstekingen, zeker als je er zelf aan gaat zitten, littekens achterlaten. 

Acne is zeker vervelend maar met de juiste begeleiding, geduld en samenwerking vaak wel goed te behandelen.

Een acne huid kenmerkt zich door puistjes en mee-eters op je T-zone (voorhoofd, neus en kin). Ook kunnen deze onzuiverheden voorkomen op je wangen, hals, schouders, decolleté en je rug. Een acne huid heeft zichtbaar grove poriën en een overmatige talgproductie. Dit wordt vaak veroorzaakt door een schommeling in de hormoonhuishouding. Een acne huid beschouwen we als een huidconditie en geen huidtype.

HOE HERKEN IK EEN ACNE HUID?

  • puistjes en mee-eters
  • zichtbare grove poriën
  • onzuiverheden op T-zone
  • onzuiverheden op wangen, hals, schouders, decolleté en rug
  • T-zone (vaak rond het middaguur) wat vetter worden en gaan glimmen

Effectieve huidverbetering begint met een goede reiniging. Indien de huid niet goed gereinigd wordt vormen vuil, talg en dode huidcellen een blokkade voor actieve werkstoffen. Tevens tasten onzuiverheden de niet goed gereinigde huid sneller aan. Reinig daarom de huid zowel in de ochtend als ’s avonds zodat actieve werk – stoffen en crèmes een maximaal resultaat behalen en onzuiverheden minder kans krijgen om de huid aan te tasten. Het gebruik van een lotion na de reiniging is noodzakelijk om de huid te verfrissen en de PH-waarde van de huid te herstellen. Tevens neutraliseert een lotion de schadelijke stoffen in water als chloor en kalk die de huid kunnen uitdrogen en irriteren.

Wat kunnen we samen oplossen?

Na een uitgebreide intake bepalen we samen welke aanpak geschikt is voor je. Deze bestaat vaak uit een serie behandelingen in combinatie met geschikte producten voor thuisverzorging. Uiteraard krijg je een duidelijke uitleg hoe je de producten gaat gebruiken. Gebruik van de juiste en effectieve producten is belangrijk net als HOE je de producten toepast. Wij besteden ook aandacht aan jouw voedings- en leefstijlpatroon omdat die impact kunnen hebben op acne.

Jouw huid verbeteren is samenwerken voor het behalen van een maximaal resultaat. Het gebruik van producten voor thuis is dan ook een must. 

Heb jij last van Acne littekens ? Deze kunnen wij behandelen met onze microneedling behandeling.

AFSPRAAK INPLANNEN

Wil je meer informatie over onze behandelingen en/of een afspraak inplannen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op, stuur ons een email of maak gebruik van het contactformulier.

Andere behandelingen