Een andere benaming voor rode adertjes en roodheid is couperose.

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het is volkomen onschuldig maar kan als cosmetisch storend worden ervaren. Couperose komt voornamelijk voor op wangen, neus en kin.

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze blijvend gaan verwijden. Couperose zal niet vanzelf overgaan en kan in de loop van jaren uitbreiden.

Bij Spider Naevus (=spinnetje) zien we een rode vlek met daaromheen kleine bloedvaatjes die uitwaaien als pootjes. De spider naevus komt vaak voor in het gelaat, hals, en decolleté.

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen maar voornamelijk op het gelaat, decolleté, rug en buik. Deze blaasjes zijn onschuldig maar kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Bloss schoonheidsinstituut heeft voor jou de volgende oplossingen:

Afspraak inplannen

Wil je meer informatie over onze behandelingen en/of een afspraak inplannen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op, stuur ons een email of maak gebruik van het contactformulier.

Andere huidproblemen