Voor veel mensen is ongewenste haargroei een groot probleem. Waar de haartjes goed zichtbaar zijn, zoals in het gezicht, op armen en op de benen, is definitieve laserontharing dé oplossing voor uw ongewenste haargroei. Het werkt snel en is zeer effectief. Met slechts een aantal behandelingen ben je op een veilige, verantwoorde en (bijna) pijnloze manier verlost van ongewenste haargroei. Ingegroeide haren kunnen ook heel goed permanent verwijderd worden door middel van laser, waardoor de huid enorm verbeterd en ontstekingen verdwijnen.

In tegenstelling tot het licht dat gebruikt wordt bij IPL- behandelingen heeft laserlicht één golflengte, waardoor met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels bereikt kunnen worden. De belangrijkste kenmerken van laserlicht zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie. De laser die door ons gebruikt wordt voor definitief ontharen heeft een licht soort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels. In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af. De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laser energie.

De Diode laser werkt niet bij te dun (licht dons), wit, grijs of rood haar, omdat zij bijna/geen geen pigment bevatten. Energie die vrijkomt zoekt namelijk het gepigmenteerde deel onder aan de haar op. Witte, grijze en rode haren kunnen behandeld worden met behulp van elektrische epilatie.

Het haar groeit in 3 verschillende fases:

  • De actieve groeifase of anagene fase. Tijdens deze fase is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel.
  • De overgangsfase of catagene fase. Dit is een periode van ± 2 weken waarin een actief haartje overgaat naar de rustfase. Het haar stopt met groeien.
  • De rustfase of telogene fase. De oude haren worden langzaam het follikel uitgeduwd, er start weer een nieuw groeiproces.

Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden; dit zijn de haren in de actieve groeifase (anagene fase). Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig (gemiddeld 8 behandelingen)

Het effect zal na ongeveer twee tot vier weken zichtbaar zijn; dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. Je ziet dan wat kale plekken en weet dan dat de kuur aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.

De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. U kunt ervan uitgaan dat we de haargroei met 80% tot 90% kunnen reduceren. Helaas is 100% niet realistisch. Er zullen altijd nog enkele haren achterblijven. Maar dit zijn dan vaak de hele dunne haren die het laserlicht niet meer goed kunnen absorberen (dons). Bovendien zitten er onder onze huid “slapende”haarzakjes. Deze kunnen door hormoonveranderingen geactiveerd worden waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan (bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen zoals antibiotica, hormoonpreparaten). Deze nieuwe haren kunnen vervolgens gewoon weer met de laser verwijderd kunnen worden.

Dit betekent dat je jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u 1-2x per jaar een onderhoudsbehandeling nodig.

De behandelmethode door middel van de Diode laser is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypen, dus ook voor de donkere huid! Echter wordt er bij een (zeer) donkere huid eerst getest met een milde instelling op een onopvallende plaats op het lichaam, bijvoorbeeld onder de oksels. Als de huid er goed tegen blijkt te kunnen, kunnen we een tweede test doen met een hogere instelling. Het te testen lichaamsdeel wordt van tevoren geschoren.

Intake gesprek

Voorafgaand aan een behandeling vindt altijd een uitgebreid intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd hoe de laser werkt, wat je mag verwachten van de behandeling en worden de contra-indicaties besproken. We zullen de prijs bepalen en er kan eventueel een test patch worden uitgevoerd. Hierbij wordt een proefflits uitgevoerd op een deel van het lichaam, dit om de reactie van de huid te bepalen op het laserlicht.

AFSPRAAK INPLANNEN

Wil je meer informatie over onze behandelingen en/of een afspraak inplannen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op, stuur ons een email of maak gebruik van het contactformulier.

Andere behandelingen